Wednesday 19 September 2012

Kõige paremini lõhnav töö..

19.september 2012

Ja kõige paremini lõhnava töökoha auhind läheb – sidruni-mürdi farmile!

Kimasime veel ligi 300km lõuna poole, vihmametsadest rohekas-pruunidesse savannidesse. Meie töökoht asub ca. 20km kaugusel muhedast mereäärsest turismilinnakeset Airlie Beach`st. Nii palju jõudsime näha Airlie`st, et kauneid jahte oli rannaäär täis ning vaatamata hooaja lõpule on linn endiselt rahvast täis. Lähim suurem linn on Bowen, ca 70km kaugusel põhja pool. Veel on lähedal Conway Beach – ca. 13 km kaugusel – väga ilusa rannajoonega väike küla. Ümbruses on mõned rahvuspargid ja kaunid saarekesed. Vabadel päevadel kavatseme piirkonna korralikult läbi uurida.

Farm, kus me töötame, tegeleb sidruni-mürdi puude kasvatamisega (lemon myrtle). Nende väikste puude lehed on segu sidrunist, laimist ja sidruniheinast ning nendest valmistatkse teed, erinevaid raviõlisid, seepe ja muud sellist. Farm ise paikneb väga ilusas kohas küngaste vahel ning kuigi linn on kõigest 15 minutilise autosõidu kaugusel, on see siiski pärapõrgu – ei telefoni- ega internetilevi. Õhk lõhnab siin hästi ja eriti hästi lõhnab meie tööruumis (sidruni järgi), milleks on üsna pisike kõrge laega erinevate masinatega sisustatud tootmisruum. Maast laeni suured uksed on hommikust õhtuni avatud, nii et saab lasta silmadel ümbritseval maastiku puhata. Varjulises tööruumis liigub õhk ning pääseme kõrvetava suvepäikese käest. Meie tööks on tootmishoone majandamine. Sisuliselt tähendab see kogu protsessi juhtimist alates sellest kui põllu pealt lehed meile ruumi tuuakse kuni pakendamise ja veokile laadimiseni välja. Kuna tegemist on väikse perefirmaga, siis mahud on üsna väiksesed – kusagil 2 tonni ringis liigub lehti põllult meieni. Meil on uhke aparaat siin lehtede kuivatuseks, mida peame täitma, seadistama ja jälgima. Teised masinad on pisut tagasihoidlikumad – lehtede okstest eraldaja, lehtede purustaja ja veel mõned. Töö on üsna puhas ja ei ole füüsiliselt raske ja mis põhiline – meil ei ole siin ülemust, kes kogu aeg ütleb, mida ja kuidas teha, vaid peame ise vaatama, et oma töö korralikult tehtud saaksime. Võimalus oma halle ajurakukesi ka pisut treenida – jeeei!

Järgmised päevad elame veel Conway Beachi kämpingus ning naudime luksust, mis käib kaasa suhteliselt suure majutusarvega. Nädalavahetusest alates aga kolime sisse farmi kõrval asuvasse hütti. Nii et edaspidi on internet ja telefon ilmselt kättesaadavad ainult nädalavahetustel kui sõidame Airlie või Conway Beachile.

Meie aussie telefoninumbrid – mina +61427236827, Tim +61427236840. Kõik tähtsad ja vähemtähtsad uudised on oodatud sms-na!

Mõned pildid meie esimesest kohtumisest Volliga (wallaby):


No comments:

Post a Comment