Saturday 8 September 2012

Lummav õhtupoolik Singapuris..

Qatar Airways Frankfurdist Singapuri on graafikus. Qataris Dohas on meil lühike ümberistumine transiittsoonis, kuid see on Qataril väga sujuvalt  ära korraldatud. Hommikuks jõuame Singapuri, kohalik aeg siin 13.40. Singapuril on karm igasuguse kraami sissetoomise kord, näiteks nätsu ja tubakat ei või üldse tuua, alkoholi osas võib valida kas tuua 1 pudel veini või 1 L kangemat. Igasuguste rohtude kohta peab olema luba, mida mul ei ole, kuid õnneks ei kontrollita. Narkootikumide  üleveo kohta on kirjutatud - surm Singapuri seaduste järgi.

Ilmateade ennustas meile koledat tormi, kuid kohale jõudes on taevas lihtsalt kerge pilvekiht, ja tormilõhnagi pole. Lennujaamast saab rongiga odavalt kesklinna (2 kohalikku dollarit) + 1 dollar deposiit pileti eest, mille saab pärast sõitu tagasi. Meie hotell on Bugise piirkonnas, rongipeatusest 600m kaugusel. Oleme kergelt öeldes tsipa kurnatud lennureisist (oli ju vaja öösel igasugu filme lennukis vaadata), kuid väike värskendus dušši all ja jahe jook külmikust ning longimegi juba hiinalinna poole.

Bugis on üsna hea piirkond, hiinalinna on siit vast paar kilomeetrit jalutada, jõe äärde ja kaidele vähemgi. Tänavad on puhtad ja korras, tavapärast aasia lõhna kohtab harva. Jalutuskäik on igati nauditav, imetleme omaparase arhitektuuriga sildu, hooneid, ehitisi. Palju on rohelisi alasid ja parke - nii suurest linnast ei ootakski. Hiinalinnas leiame odavaid toidukohti. 15 kohaliku dollari eest saame kõhud täis ja Tim saab isegi õlle võtta (kuigi alkohol on üldiselt siin jube kallis).

Noa laev pidama jäänud pilvelõhkujatele:

Huvitavate aedterrassidega hoone kesklinnas:

Hiinalinnas

Hämarduvas linnas jalutame edasi jõe poole ning linn läheb järjest süttivates tuledes üha võluvamaks. Saabub selline sume suveõhtu kerge sooja tuulekesega merelt. Jõeaarsed tänavad, söögikohad, pargid ja promenaadid on rahvast täis. Hästi palju on mõnusaid jõevaatega jalutus-istumiskohti, terrasse ja vaateplatvorme. Suursuguse Fullertoni hotelli kõrval käib parajasti rohkete osavõtjatega tänavaaeroobika. Päris palju märkame siin ka jooksjaid. Ühes maaaluses teeületustunnelis on suurem saal, mille eri nurkades on end sisse seadnud noored tantsijad, igal grupil on oma tantsustiil. Istume tükk aega jõe ääres, mööda sõidavad elava muusikaga turistipaadid, mängitakse sellist harfisarnast pilli, mis üle vee muinasjutuliselt kõlab. Tim uhab muudkui pilte teha kesklinna tuledest valgustatud pilvelõhkujatest teiselpool vett. Jalutame mööda promenaadi kuni kuulsa Singapuri vaaterattani.







Käime ära ka Marina Bay Sands`s - see on uhke kompleks, mis sisaldab kaubamaja, lillekujulist teadus ja kunstimuuseumi, erinevaid näitus ja konverentsisaale jms. Üks uhkematest hoonetest on laevakujuline ehitis, mis kõrgub ülejaanud linna kohal kolmel tornil. Tagasiteel võlub meid Marina Bay Sandsist kajav orkestrimuusika, mida saadab tulede-ja valgusšõu. Istume lummatult, õigemini mina istun lummatult, samal ajal kui Tim muudkui vaimustusega kaamerat klõpsutab ja pildiseeriat võlub..









No comments:

Post a Comment