Wednesday 5 September 2012

Põgusalt Wiesbadenist..

Wiesbaden, väike 280 000 elanikuga linnake, on osa Frankfurdi metropolist. Wiesbaden on Frankfurdi keskusest märgatavalt vanem, üks Euroopa vanimaid spa-linnu. Siin paiknes ligi 30 kuumaveeallikat, mille raviva toimega rikkad külalised raha sisse vedama hakkasid. Sellest ajast on säilinud ka linna nikerduste, sammaste ja rõduderohke arhitektuuriga hoonestik.

Ann-Katrini ajutine kodu, 1-toaline korter, mille ta lahkelt meie käsutusse annab (Ann ise kolib õe juurde!), paikneb Wiesbadeni keskusest ja raudteejaamast kõigest 15 minutilise jalutuskäigu kaugusel, üle saja aasta vanuses hoones.

Pooleteist päevaga jõuame päris palju näha. Esimene õhtu jalutame mööda vanalinna kivisillutisega tänavaid ja maitseme kohalikku õlut ja just sellele piirkonnale omast õunaveini, mida juuakse kas „süß“ või „sauer“ ehk limonaadi või veega lahjendatult, või siis ka puhtalt (väga hapu!). Teisel päeval käime Nerotalil (mägi) jalutamas ja päikest nautimas(26 kraadi sooja), Rheini ääres jäätist söömas, linna peal erinevaid ägedaid hooneid vaatamas. Õhtusöögi valmistame Anni õe Hanna juures, kohalikus stiilis kartul, ürdikaste, muna. Enne ärasõitu kohtame lennujaamas veel üht tuttavat Uus-Meremaalt, Beni, kes just on sealtpoolt saabunud ja veedab paar päeva Frankfurdis.

Nerotali otsa ronib vana-aegne rong

Vaade linnale ja punasele turukirikule Nerotalilt

Nerotali areena ja paviljon


Kuumaveeallikas, lubatud juua liiter vett päevas, kuid maitseb nagu piss

Suurim kasiino kuhu pääseb ainult õhtuülikonnas

Üks paljudest parkidest

Paar vahvatest skulptuuridest


Punane kirik

Jäätisega Rhinuferil

Ann-Katrini kodumaja

Tänavatel

Ära saatmine lennujaamas, Ann-Katrin ja Ben


No comments:

Post a Comment