Monday 25 April 2011

24. aprill. National Parkist Wellingtoni.

Ärkame hommikul oma mõnusalt soojas toas. See on üle pika aja meil majutus, kus on olemas ka radiaator ning me kasutame seda täiega. Vaatan aknast välja – päike särab kauguses paistvatele mäetippudele. Tundub selline päev, kus midagi ei saa untsu minna.. On munadepühad ja meie toiduvarud on kokku kuivanud (poed puha kinni kõik) ning Timm lepib teega, mina võtan paar ampsu eilseid makarone hakklihaga kohvi kõrvale. Lisaks on meil Rotten Apple`ist veel terve hunnik korralikke mahlaseid õunu. Esmalt sõidame Whanganuisse (ca. 125 km edela poole). Tee siksakitab mööda mäenõlvasid, läbi orgude ja üle küngaste ning ükskõik kuhu vaatad – igal pool on nii-nii ilus.. Endiselt on veel väga roheline, ainult ühed pikad lehtpuud ilmestavad pilti oma kollakaks tõmbunud lehtedega ja meenutavad, et sügis on käes. Peatume maaliliste vaadete imetlemiseks ja koskede pildistamiseks (ei tea mitu koske on vaja, enne kui nendest ära tüdime)..


Lõuna paiku jõuame Whanganuisse, mis on pisike 40 000 elanikuga linn Uus-Meremaa kõige pikema samanimelise laevatatava jõe suudmes. Esmalt veendume, et ka siin ei ole ühtegi toidupoodi pühade tõttu avatud. Seejärel sööme kuuma peekoni-kreveti-fetajuustu pizza ja suundume linna peale. Ronime üles Durie Hillile, mille otsa on ehitatud 30m meetrine torn ning imetleme vaadet jõele, linnale, õrnalt kaugusest paistvatele Lõunasaare mägede piirjoontele ning vastassuunas Tongariro rahvuspargi mäestikule.


Paari tunnine jalasirutus tehtud, sõidame edasi Wellingtoni poole. Siit läheb tee laugemaks ja natuke enne Wellingtoni jõuab üsna Tasmani mere äärde välja. Pöörame ühest tee otsast sisse Kapiti rannikule. Jälle Eesti-mõistes vägevad imelised lained ja kauguses paistab Kapiti saar, mis on looduskaitseala ja kuhu pääseb ainult eriloaga.


Vahetult enne Wellingtoni saabuvad mitu päeva tagasi ilmaennustusega lubatud vihmapilved nii et pealinna äärelinna Lower Huttis paiknevasse Holiday Campi jõuame juba tihedas sajus. Valmistame piiratud toiduvarudest mõnusa õhtusöögi ja hakkame uurima, mida homme pealinnas põnevat teha annab.

No comments:

Post a Comment