Wednesday 5 March 2014

Sünnipäevadeks - maailma paremuselt kolmas whitewater raftingu elamus!

Muy bien! Lahe oli! Mõtlesin, et kukun vette. Aga kui vees olin, siis kärestik kus me hulpisime oleks võinud pikem olla, just kui nautima hakkasin, sai läbi. Lahe oli ikka. Toomas.

Siiani parim rafting, mis teinud oleme! Tim

Futaleufu on imeilus koht. Nagu Šveits – väike puidust majadega külake mägede vahel tumesinise särava veega järve ja jõe ääres. Lõhekalad löövad siin sulpsu kõigi kajakkide ja raftingupaatide kõrval. Külas on 5 kämpingut, aga just siis kui me täpselt ei tea, kus Tommit otsida, ilmub ta nurga tagant välja. Ta on vahepeal sobiva kämpingu leidnud, telgi üles pannud, asjad sinna maha jätnud ja linna peale tulnud mõttega, et nagunii ta meid siit üles leiab. Futaleufu on üsna turistikas linnake – igal pool peaaegu keegi räägib inglise keelt! Saame tunni aja jooksul broneerida endale järgmiseks päevaks raftingu, osta bussipileti meie järgmisesse sihtkohta Chaiteni ning varustada ennast toidukraamiga õhtuks.

Rafting ise toimub Futaleufu jõel ning hõlmab 11 kärestikku, mis on klassifitseeritud 3 ja 4 pluss klassi kärestikeks (5 pluss on kõige kõvem). Meie giid-tüürimees on 25 aastat kajakiga sõitnud ning viimased 15 aasat raftinguga tegelenud. Lisaks on meil päästepaat ning üks kajakimees abiks, juhuks kui keegi peaks paadist välja lendama. Meile tehakse põhjalik turvalisuse koolitus ning seejärel rahuliku jõe peal sõidukoolitus. Paat on kuuene pluss meie tüürimees, kuid oleme viiekesi – kaks prantslast ja meie. Piisavalt, et korralikku hoogu paadile sisse saada. Ja läksime. Saame eluelamuse. Kohati on laine ikka paarimeetrine ning paat hüpleb nagu karussellil. Paar korda kui püüan ees istuva Toomasega ühes rütmis mõlaga tõmmata, siis vett ei olegi all, sest olen kusagil õhus! Kajakimees mängib lainetes nagu need kärestikud oleks naljaasi, mis lisab turvatunnet, et asi on kontrolli all. Alguses meid visatakse ka vette, et saaksime päästmist harjutada, mis on väga lõbus selle kuuma ilmaga. Lõpus giid annab võimaluse ühest kärestikust alla ujuda ning poisid haaravad võimalusest tunnetada jõe jõudu. Vaatan pisikese hirmuga, kuidas nad turvaasendis (jalad ees) kivide vahelt vooluga alla lähevad ja korra vee alla kistakse. Tundub, et neil on väga “fun”. Adrenaliiniküllane päev möödub imekiiresti ning kuskil mägedevahelises orus kanjonikaljudevahelises vahutavas vees saab üks unistus jälle teoks!


No comments:

Post a Comment